Dobro jutro selo moje
Dobra voda
Tražilica
Čestitka
Sponzori stranice
Sponzori i prijatelji stranice Dobra Voda su:Matija Lovric (Kanada),Marica Jovanic (Australija)
Blog
četvrtak, rujan 15, 2016
  Ljeto nam polako prolazi,Svetu Anu smo proslavili u veselju,a mi se polako pripremamo za blagdan Svi Sveti,a povodom toga obavještavam sve koji mogu doći na akciju košenja i uređivana groblja i okoliša,koja će se održati u Nedjelju 25.09.2016. a istoga dana će biti i služena sveta misa i to u 12:30 sati.

 Dakle svi koji mogu i žele učestovati u akciji mogu doću ujutro kao i na svetu misu.

Ovom prilikom ću postaviti i spisak prikupljenih donacija za košenje groblja za ovu godinu.Dakle još jedno naglašavam,akcija košenja groblja je u Nedjelju 25.09.2016. od 08:00 sati a sveta misa isti dan sa početkom u 12:30 sati


dobravoda-izvornjaci @ 21:38 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 4, 2016
  Župa rođenja Blažene Djevice Marije u Brusnici,župa kojoj pripadamo i mi Dobrovodci obavještava svoje župljane i sve vjernike o događanjima idućih dana.

Trodnevnica počinje u ponedjeljak 05.09. a sveta misa je u 18:00 sati u crkvi,isto tako i u utorak u 18:00 sati je sveta misa. U srijedu 07.09.2016. križni put počinje u 16:00 sati a sveta misa je na ruševinama stare crkve.

A na blagdan Male Gospe u četvrtak 08.09.2016. u 10:00 sati će biti molitva na spomen obilježju branitelja,a sveta Misa je u 11 sati.

Želja nam je da se okupimo u što većem broju idućih dana Trodnevnice kao i na sam blagdan Male Gospe u Brusnici.

                                                          Župnik Juro Babić


dobravoda-izvornjaci @ 20:33 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 21, 2016
  26. srpnja je blagdan svete Ane,a tekođer i poseban dan u Dobroj Vodi. Ove godine blagdan svete Ane pada u utorak. Postojala je ideja našeg svećenika Jure da se proslava svete Ane prebaci na vikend,ali se neki župljani nisu slagali sa tom idejom pa i ove godine ostaje po starom da se slavi na sami dan blagdana dakle 26.07.2016. Sveta misa će biti kao i svake godine sa početkom u 11:00 sati,koju će predvoditi uz našega župnika Juru Babića i župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici Antun Farkaš,u čijoj župi većinu župljana čine doseljenici iz Dobre Vode,te mladi svećenik  Mladomisnik Ante Zubak,Kapelan u Žepču,naš prijatelj,koji je nedavno imao svoju "Mladu Misu" u svojoj Kulini. Dakle biće stvarno svečano misno slavlje,a nakon svete mise tradicionalno druženje pod šatorom ispred kapele uz izvornu muziku izvorne grupe Momačko doba.

Nadamo se velikom broju naših župljana i prijatelja na svetoj misi i na druženju poslije mise uz izvornu pjesmu.

dobravoda-izvornjaci @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, svibanj 4, 2016
Duhovi tj. blagdan silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, pedeset dana nakon Kristova Uskrsnuća.

Blagdan Duhova ove godine je 15.05. a sveta misa u Dobroj Vodi će biti ove godine na sami blagdan Duhova u nedjelju 15.05.2016. u 11:00 sati.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju na svetoj Misi i na druženju poslije mise.


dobravoda-izvornjaci @ 20:28 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, ožujak 29, 2016
   Kao i svake godine tako i ove,misa u Dobroj Vodi je bila na Uskrsni ponedjeljak,ujedno i prva misa novoga župnika Jure Babića u Dobroj Vodi. Okupio se veliki broj vjernika iz ovih krajeva na misnom slavlju,po nekim procjenama od osamdesetak do sto ljudi,a poslije mise je nastavljeno druženje kod kapele uz jelo i piće. Kao i uvijek bilo je i pjesme uz neizbježnu šargiju. Bilo je to dakle još jedno lijepo druženje,a sljedeća Misa i druženje najavljeno je na drugi dan Duhova,a prije toga će biti i akcija košenja i uređenja groblja i okoliša kapele,ali o tome ćemo pravovremeno obavijestiti. Za potrebe akcije košenja groblja svoj prilog su dali Jure Duspara 200 kn i Josip i Marinko Letić (Martinovi) 50 eura,kojim se svi skupa zahvaljujemo.

Još nekoliko slika sa Uskršnjeg druženja možete pogledati ispod.


0FfrPA9.jpg G7EP37X.jpg Y8xcsfU.jpg

kOeUsR2.jpg bSX6WKv.jpg

dobravoda-izvornjaci @ 21:00 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, ožujak 19, 2016


Sveta misa u Dobroj Vodi će biti na Uskrsni ponedjeljak u 11:00 sati.
dobravoda-izvornjaci @ 20:03 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 28, 2015
Novost iz Župe Brusnice je da je stigao novi svećenik,koji je preuzeo Župu Brusnica nešto prije Božića. Dakle nakon oko pola godine kako nismo imali svećenika,jer je dosadašnji svećenik Marko Hrskanović preuzeo župu Komušina negdje u srpnju mjesecu. Naš novi svećenik se zove Juro Babić. Rođen je 20. travnja 1964. u Komušini. Sjemenište je završio u Zadru 1983. god. a teološki studij u Sarajevu 1990. god. kada je zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.Službu župnog vikara vršio u Zavidovićima i Velikom Prnjavoru - Sočanici do 1992. te imenovan prefektom bogoslova Vrhbosanske katoličke bogoslovije koja se tada nalazila u Bolu. Nakon dvije godine nastavio postdiplomski studij Crkvene povijesti u Rimu na Papinskom Sveučilištu Gregorijani i magistrirao 1997. god. na temu: Život i djelo Ivana Ev. Šarića, vrhbosanskoga nadbiskupa.Od jeseni 2000. god. djeluje kao duhovnik u Vrhbosanskoj katoličkoj bogosloviji, a već četiri akademske godine predaje talijanski jezik i od ak. god. 2004./2005. crkvenu povijest na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji. Napisao je nekoliko članaka vezanih za povijest Nadbiskupije vrhbosanske od ustanovljenja redovite crkvene hijerarhije u BiH.

Eto to je bila biografija ukratko o našem novom svećeniku,nadam se da ćemo se uskoro sa njim i osobno upoznati na svetoj misi kod nas u Dobroj Vodi.


dobravoda-izvornjaci @ 19:52 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, prosinac 23, 2015
dobravoda-izvornjaci @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 20, 2015
  Kruška karamut ili crna kruška dobila je naziv po turskim riječima kara – crno i armut – kruška. Karamut se kalemi na divlju krušku i raste vrlo visoko i do 10 metara. Rakija od kruške karamuta je jako cijenjena na našim prostorima. Povijest kaže da su prve sadnice na našim prostorima se pojavile za vrijeme Napoleona Bonaparte kada je svaki vojnik morao nositi po jednu sadnicu voća i posaditi je tamo gdje je stacioniran te su se grančice karamuta proširile i na mjesta gdje nije bila Napoleonova vojska,a u nekim dijelovima Balkana ovu krušku nazivaju i „Napoleonka“.  

           Karamut kod Jerke Rašića                                 ja i moja kćer kupimo karamut
  Karamut u Dobroj Vodi je sačuvan na nekoliko mjesta,a tako i kod mene još postoji jedno veliko stablo karamuta,a prije rata je bilo tri velika stabla. Dva stabla su stradala tokom rata. Dakle i ove godine će biti dobre rakije od karamuta jer je urod bio dobar,živjeli!

          

     urod karamuta ove godine


                      


dobravoda-izvornjaci @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, kolovoz 30, 2015


Jedna lijepa fotografija iz davne 1966.godine,dakle prije nešto manje od 50 godina. Na slici su Jerkan i Jure Lucić kod kapele u Dobroj Vodi na drugi dan Božića 1966.godine. Kao što vidimo nigdje se nije išlo bez violine. Sliku sam dobio od Jure Lucića kojemu se zahvaljujem jer nam je uljepšala stranicu Dobra Voda. Nadam se da će biti još ovakvih starih fotografija i da ćemo ih podijeliti sa svima vama.

dobravoda-izvornjaci @ 10:26 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, kolovoz 15, 2015


Ovdje se može pročitati imena dobrih ljudi koji pomažu akcije održavanja groblja i kapele. Ove godine je preostala još jedna akcija košenja groblja koja će biti negdje pred blagdan Svi sveti.

dobravoda-izvornjaci @ 12:53 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, kolovoz 1, 2015
  Sveta Ana u Dobroj Vodi je i ove godine protekla lijepo u molitvi,druženju i veselju sve do kasnih večernjih sati. Sveta misa je bila u 11 sati a poslije mise druženje pod šatorom koje je ove godine organizirala udruga "sveta Ana". Bilo je tu posluženo jelo i piće za sve goste a i pjesma izvorne grupe Bosanski žubor. Šator sa nekih 150 mjesta je bio pun odmah poslije mise,a i nadstrešnica koja je završena dan prije svete Ane je također bila puna. Po nekim procjenama je bilo preko 500 vjernika na svetoj misi,a poslije svete mise mnogi su našli mjesto pod šatorom a kasnije se većina razišla po selu obilazeći familiju i prijatelje koji su priredili slavlja i po kućama i kućištima.

Na kraju svete mise posvećena je i nadstrešnica koja je kao što rekoh završena proteklih dana,i nadamo se da će u potpunosti poslužiti svrsi. Bilo je tu i mnogo uglednih gostiju među kojima je i načelnik općine Gornja Vrba Ivo Vuleta,zatim načelnik općine Oprisavci Pejo Kovačević,te Jozo Lijanović iz Hercegovine,Pero Matić te mnogi drugi,a sve se može vidjeti u albumu slika koje možete pogledati ispod. A što se tiče izvorne pjesme i druženja pod šatorom i širom sela opširnije o tome na našoj stranici http://dobravoda-izvornjaci.bloger.index.hr.

Sveta Ana 2015.
dobravoda-izvornjaci @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 21, 2015


dobravoda-izvornjaci @ 21:54 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 15, 2015
"Rad,druženje,pjesma.." tako sam imenovao današnji članak,a baš je tako i bilo. Uspješno je održana akcija košenja groblja i okoliša kapele,te je sve uredno i spremno za proslavu svete Ane koja je na pragu. Sa košenjem je završeno oko 11 sati,a poslije toga smo svi skupa preselili kod našega današnjeg domaćina Jerke Rašića,te se uz jelo,piće i izvornu pjesmu ostalo do večernjih sati.

A ja sam nakon obavljenog posla obišao još jedno "gradilište" u Dobroj Vodi,te sam i tamo zatekao jednu vrijednu i veselu ekipu koja je bila već gotova sa poslom,a radi se o ekipi koja je radila na betonaži kuće Marijana Birčića. Eto dakle još jedna kuća se počela uređivati u Dobroj Vodi,a nadamo se uskoro da će biti još ovakvih akcija. Sa ovih događaja možete pogledati više fotografija koje sam napravio taj dan,a i jedan video je tu gdje nam pjevaju Vinko (Žmigo) i Nešo kod Jerke Rašića.

Album sa slikama,te video snimku pogledajte ispod.


 
12. srpnja 2015.
dobravoda-izvornjaci @ 14:29 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, srpanj 6, 2015
Bliži se steta Ana,blagoslov našega sela Dobra Voda,pa se organizira akcija košenja i čišćenja groblja i okoliša kapele,a akcija će se održati u nedjelju 12.07.2015.

Nadam se da će se okupiti dovoljan broj da bi se što prije završilo sa poslom,sobzirom da bi mogla biti velika vrućina,i da ćemo u slozi obaviti akciju uređenja,te dočekati svetu Anu u miru i veselju.


dobravoda-izvornjaci @ 14:32 |Komentiraj | Komentari: 0
TagCloud
Dobra Voda - izvornjaci
posjete
free counters
- Izvorni kutak
- Muzika
- Filmovi Gledanje
Izvornjaci
PIŠITE NAM
 Adninistrator stranice
  Josip Martić
 
Sat
Arhiva
« » ruj 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Trenutno na vezi
Lokacija posjeta
Prijatelji stranice
11arrzjqr7xgvaxcpc1c.jpg
Matija Lovrić - Kanada
4bxgnn0044kxxyp4xme2.jpg
Ilija Šola - Švicarska
Vrijeme
Anketa
Znate li gdje se nalazi Dobra Voda


VICEVI DANA
TV program
 
Index.hr
Nema zapisa.