Dobro jutro selo moje
Dobra voda
Tražilica
Čestitka
Sponzori stranice
Sponzori i prijatelji stranice Dobra Voda su:Matija Lovric (Kanada),Marica Jovanic (Australija)
Blog
ponedjeljak, listopad 23, 2017
Naša nova web stranica

             ovdje.

dobravoda-izvornjaci @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 18, 2017
 Bio je to jedan lijep dan u našem zavičaju,u Dobroj Vodi. Gospa Fatimska je boravila u našoj župi Brusnica a zahvaljujući našem župniku Juri Gospa je stigla i u Dobru Vodu i to točno u podne. Dan je bio lijep baš onakav kakav treba da bude,ugodan ne previše vruć ali ugodan. Jedan određeni broj vjernika sa našeg područja se okupio ispred kapele sv.Ane. U 12:00 sati Velečasni Juro sa kipom Gospe Fatimske stiže u kapelu te se pristupa posveti nas i kapele. Zanimljivost je da je posebno bilo dosta djece u kapeli a posebno zanimljivo je da je bilo osam župljana po imenu Jure,što je i zabilježeno na našim slikama. Nakon posvete i molitve kip Gospe kreće u svaku kuću nas prisutnih te odlazimo prvo u kuću Jurice Rašića,zatim u kuću Jure Lucića. Od Jure Lucića odlazimo svi skupa do moje kuće,moje obitelji Martić te na kraju idemo do kuće Jure Mikulića. Kod svakoga smo se zadržali neko vrijeme. Nažalost nije bilo više naših župljana iz raznih razloga. Nakon posveta kuća u Dobroj Vodi župnik odlazi sa kipom Gospe Fatimske u Brusnicu,sjedište naše župe gdje je najavljena sveta Misa u 18:00 sati. Većina nas iz Dobre Vode se zaputila prema župnoj Crkvi u Brusnici gdje je uz veliki broj svećenika služena sveta Misa a poslije mise zahvaljujući našim domaćinima Brusničanima svi skupa smo bili počašćeni pod šatorom ispred crkve,gdje je bilo lijepo druženje uz izvornu muziku i pjesmu grupe Zvuci rodnog kraja.

Pogledajte galerija slika!

dobravoda-izvornjaci @ 15:40 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 11, 2017
Lijepa vijest iz naše župe koju prenosim u potpunosti od našeg Župnika Jure.

"Ove godine se obilježava 100.obljetnica od početka Gospinih ukazanja u Fatimi. U tim ukazanjima Gospa je pozvala Crkvu na posvetu. Naša Vrhbosanska nadbiskupija u ovoj jubilejskoj godini želi izvršiti posvetu Bezgriješnom Srcu Marijinu i to svake župe i nadbiskupije. Kip Gospe Fatimske boravit će po jedan dan u svakoj župi. U Derventskom dekanatu Gospin lik će obići svaku od 15 župa od 03. do 17. lipnja ove godine.  U Brusnici će posveta župe biti u subotu 17.lipnja ove godine pod sv. Misom od 18:00 sati. Gospin kip će preko dana doći pred/u svaku kuću. U Dobru Vodu Gospin kip će stići u 12:00 sati."

Dakle bile su to riječi našeg Župnika Jure Babića koje sam prenio u cijelosti. 100 godina je ove godine od ukazanja Gospe u Portugalskom gradu Fatimi koje je katolička Crkva službeno priznala te smatram dolazak kipa Gospe Fatimske u Dobru Vodu velikim događajem koji se možda više nikad neće ni ponoviti pa bi bilo lijepo da dosta župljana bude toga dana u Dobroj Vodi. 

dobravoda-izvornjaci @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, svibanj 30, 2017


Misa u Dobroj Vodi će biti na blagdan Duhova u nedjelju 04.06.2017. u 11:00 sati
dobravoda-izvornjaci @ 10:51 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 7, 2017
Misa u Dobroj Vodi će biti na Uskrsni Ponedjeljak u 11:00 sati. Nadamo se da se vidimo u velikom broju na Svetoj misi.

Još ću prenijeti nekoliko obavijesti našeg Svećenika Jure a vezano za Uskrsne blagdane.

Na Cvjetnicu tradicionalni je križni put od Župnog pastoralnog centra do stare crkve u Brusnici u 14:00 sati,potom blagoslov grančica i sv.Misa. Nakon mise je zajedničko druženje.

Uskrs - Vazam: nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega sveta Misa je u 11:00 sati u Brusnici.dobravoda-izvornjaci @ 21:15 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, studeni 20, 2016
Jednu lijepu sliku poslao je Jure Duspara,a radi se o slici njegovog trećeg razreda iz 1964.godine sa učiteljem Brankom. Hvala na ovako lijepoj uspomeni koju ćemo podijeliti sa vama svima koji posjećujete stranicu Dobra Voda,a nadam se da ćete se neki i prepoznati na ovoj slici ili ćete prepoznati nekoga svoga. Ispod članka možete se upisati u komentare.

Fotografiju u punoj veličini možete pogledati ovdje.

dobravoda-izvornjaci @ 17:51 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, listopad 24, 2016
Blagdan Svi sveti nam se bliži,a to su dani kada se svi sjetimo svojih dragih pokojnih,te u velikom broju se obilaze groblja. Kako i prošlih godina tako i ove godine ćemo obići naše groblje u Dobroj Vodi te se prisjetiti svojih najdražih koji tamo počivaju.

Ove godine će sveta Misa u Dobroj Vodi biti dva dana prije Svih Svetih a to je u Nedjelju 30.10.2016.godine u 14:00 sati a prije svete Mise će se održati molitva na groblju. Nadamo se lijepom vremenu i da prisustvujemo u što većem broju svetoj Misi.


dobravoda-izvornjaci @ 20:49 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 15, 2016
  Ljeto nam polako prolazi,Svetu Anu smo proslavili u veselju,a mi se polako pripremamo za blagdan Svi Sveti,a povodom toga obavještavam sve koji mogu doći na akciju košenja i uređivana groblja i okoliša,koja će se održati u Nedjelju 25.09.2016. a istoga dana će biti i služena sveta misa i to u 12:30 sati.

 Dakle svi koji mogu i žele učestovati u akciji mogu doću ujutro kao i na svetu misu.

Ovom prilikom ću postaviti i spisak prikupljenih donacija za košenje groblja za ovu godinu.Dakle još jedno naglašavam,akcija košenja groblja je u Nedjelju 25.09.2016. od 08:00 sati a sveta misa isti dan sa početkom u 12:30 sati


dobravoda-izvornjaci @ 21:38 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 4, 2016
  Župa rođenja Blažene Djevice Marije u Brusnici,župa kojoj pripadamo i mi Dobrovodci obavještava svoje župljane i sve vjernike o događanjima idućih dana.

Trodnevnica počinje u ponedjeljak 05.09. a sveta misa je u 18:00 sati u crkvi,isto tako i u utorak u 18:00 sati je sveta misa. U srijedu 07.09.2016. križni put počinje u 16:00 sati a sveta misa je na ruševinama stare crkve.

A na blagdan Male Gospe u četvrtak 08.09.2016. u 10:00 sati će biti molitva na spomen obilježju branitelja,a sveta Misa je u 11 sati.

Želja nam je da se okupimo u što većem broju idućih dana Trodnevnice kao i na sam blagdan Male Gospe u Brusnici.

                                                          Župnik Juro Babić


dobravoda-izvornjaci @ 20:33 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 21, 2016
  26. srpnja je blagdan svete Ane,a tekođer i poseban dan u Dobroj Vodi. Ove godine blagdan svete Ane pada u utorak. Postojala je ideja našeg svećenika Jure da se proslava svete Ane prebaci na vikend,ali se neki župljani nisu slagali sa tom idejom pa i ove godine ostaje po starom da se slavi na sami dan blagdana dakle 26.07.2016. Sveta misa će biti kao i svake godine sa početkom u 11:00 sati,koju će predvoditi uz našega župnika Juru Babića i župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici Antun Farkaš,u čijoj župi većinu župljana čine doseljenici iz Dobre Vode,te mladi svećenik  Mladomisnik Ante Zubak,Kapelan u Žepču,naš prijatelj,koji je nedavno imao svoju "Mladu Misu" u svojoj Kulini. Dakle biće stvarno svečano misno slavlje,a nakon svete mise tradicionalno druženje pod šatorom ispred kapele uz izvornu muziku izvorne grupe Momačko doba.

Nadamo se velikom broju naših župljana i prijatelja na svetoj misi i na druženju poslije mise uz izvornu pjesmu.

dobravoda-izvornjaci @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, svibanj 4, 2016
Duhovi tj. blagdan silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, pedeset dana nakon Kristova Uskrsnuća.

Blagdan Duhova ove godine je 15.05. a sveta misa u Dobroj Vodi će biti ove godine na sami blagdan Duhova u nedjelju 15.05.2016. u 11:00 sati.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju na svetoj Misi i na druženju poslije mise.


dobravoda-izvornjaci @ 20:28 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, ožujak 29, 2016
   Kao i svake godine tako i ove,misa u Dobroj Vodi je bila na Uskrsni ponedjeljak,ujedno i prva misa novoga župnika Jure Babića u Dobroj Vodi. Okupio se veliki broj vjernika iz ovih krajeva na misnom slavlju,po nekim procjenama od osamdesetak do sto ljudi,a poslije mise je nastavljeno druženje kod kapele uz jelo i piće. Kao i uvijek bilo je i pjesme uz neizbježnu šargiju. Bilo je to dakle još jedno lijepo druženje,a sljedeća Misa i druženje najavljeno je na drugi dan Duhova,a prije toga će biti i akcija košenja i uređenja groblja i okoliša kapele,ali o tome ćemo pravovremeno obavijestiti. Za potrebe akcije košenja groblja svoj prilog su dali Jure Duspara 200 kn i Josip i Marinko Letić (Martinovi) 50 eura,kojim se svi skupa zahvaljujemo.

Još nekoliko slika sa Uskršnjeg druženja možete pogledati ispod.


0FfrPA9.jpg G7EP37X.jpg Y8xcsfU.jpg

kOeUsR2.jpg bSX6WKv.jpg

dobravoda-izvornjaci @ 21:00 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, ožujak 19, 2016


Sveta misa u Dobroj Vodi će biti na Uskrsni ponedjeljak u 11:00 sati.
dobravoda-izvornjaci @ 20:03 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, prosinac 28, 2015
Novost iz Župe Brusnice je da je stigao novi svećenik,koji je preuzeo Župu Brusnica nešto prije Božića. Dakle nakon oko pola godine kako nismo imali svećenika,jer je dosadašnji svećenik Marko Hrskanović preuzeo župu Komušina negdje u srpnju mjesecu. Naš novi svećenik se zove Juro Babić. Rođen je 20. travnja 1964. u Komušini. Sjemenište je završio u Zadru 1983. god. a teološki studij u Sarajevu 1990. god. kada je zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.Službu župnog vikara vršio u Zavidovićima i Velikom Prnjavoru - Sočanici do 1992. te imenovan prefektom bogoslova Vrhbosanske katoličke bogoslovije koja se tada nalazila u Bolu. Nakon dvije godine nastavio postdiplomski studij Crkvene povijesti u Rimu na Papinskom Sveučilištu Gregorijani i magistrirao 1997. god. na temu: Život i djelo Ivana Ev. Šarića, vrhbosanskoga nadbiskupa.Od jeseni 2000. god. djeluje kao duhovnik u Vrhbosanskoj katoličkoj bogosloviji, a već četiri akademske godine predaje talijanski jezik i od ak. god. 2004./2005. crkvenu povijest na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji. Napisao je nekoliko članaka vezanih za povijest Nadbiskupije vrhbosanske od ustanovljenja redovite crkvene hijerarhije u BiH.

Eto to je bila biografija ukratko o našem novom svećeniku,nadam se da ćemo se uskoro sa njim i osobno upoznati na svetoj misi kod nas u Dobroj Vodi.


dobravoda-izvornjaci @ 19:52 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, prosinac 23, 2015
dobravoda-izvornjaci @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 0
TagCloud
Dobra Voda - izvornjaci
posjete
free counters
- Izvorni kutak
- Muzika
- Filmovi Gledanje
Izvornjaci
PIŠITE NAM
 Adninistrator stranice
  Josip Martić
 
Sat
Arhiva
« » vel 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
Trenutno na vezi
Lokacija posjeta
Prijatelji stranice
11arrzjqr7xgvaxcpc1c.jpg
Matija Lovrić - Kanada
4bxgnn0044kxxyp4xme2.jpg
Ilija Šola - Švicarska
Vrijeme
Anketa
Znate li gdje se nalazi Dobra Voda


VICEVI DANA
TV program
 
Index.hr
Nema zapisa.